Skupina Neron

Nekoč smo bili skupina Neron. Vsem, ki skupine še niste pozabili, ali ste razvili novo zanimanje zanjo, na tejle strani podarjam nekaj zanimivosti.

Leta 2021 smo s prijatelji ustanovili skupino Abra-Hum. Ker v njej nastopava dva bivša “Nerona” smo obudili tudi Neronov opus. Občasno ga izvajamo v živo. Če vas zanima slišati te komade v živo, z originalnim vokalom, spremljajte naše objave na Facebook-u.

Foto Arhiv

Diskografija

V času delovanja smo posneli en album (kaseto) in nekaj “singlov”. Prva dva posnetka iz studia BonTon v Rogatcu sta izginila v razpokah časa. Ostalo najdete v datoteki Neron-Diskografija.zip (Velikost=71MB).

Skladbe 01-12 sestavljajo album “Beli prah”, posnet v studiu Tivoli v Ljubljani v letih 1991/1992 in izdan 1993 (Založba Arthea). Posnetek S1 obeležuje naš živi nastop na Radiu Ga-Ga, S2 in S3 pa sta “singla”, posneta kasneje in nikoli izdana na nosilcu zvoka.

Začuda so se naši posnetki znašli tudi na YouTube-u. Tja so jih postavili naši oboževalci in zraven izdelali še zanimive animacije, za kar se jim najlepše zahvaljujem. Linki na pesmi: